Διασημότητες με σκασμένα τακούνια – Είμαστε όλοι ίδιοι

Posted by:

|

On:

|

Οι σκασμένες φτέρνες, γνωστές και ως ρωγμές φτέρνας, είναι ένα κοινό πρόβλημα στα πόδια που επηρεάζει εκατομμύρια ανθρώπους σε όλο τον κόσμο, από καθημερινά άτομα μέχρι πλούσιους και διάσημους. Ανεξάρτητα από το πόσο λαμπερή μπορεί να φαίνεται η ζωή κάποιου, ακόμη και οι διασημότητες δεν έχουν ανοσία στη δυσφορία και την αμηχανία των ξηρών, σκασμένων φτέρνων. Όμως, ενώ οι σκασμένες φτέρνες μπορεί να μην είναι ένα λαμπερό θέμα, χρησιμεύει ως υπενθύμιση ότι όλοι αντιμετωπίζουμε παρόμοιες προκλήσεις, ανεξαρτήτως θέσης ή πλούτου.

Σε αυτό το άρθρο, θα διερευνήσουμε πώς οι σκασμένες φτέρνες επηρεάζουν τις διασημότητες, τις αιτίες αυτής της πάθησης και ορισμένες θεραπείες που υποστηρίζονται από διασημότητες για αυτό το κοινό πρόβλημα. Επιπλέον, θα εξετάσουμε την επιστημονική έρευνα σχετικά με τους πιο αποτελεσματικούς τρόπους για να θεραπεύσουμε τις σκασμένες φτέρνες και να αποτρέψουμε την επανεμφάνισή τους.

Τι προκαλεί σκασμένες φτέρνες;

Οι σκασμένες φτέρνες εμφανίζονται όταν το δέρμα γύρω από τις φτέρνες γίνεται ξηρό και πυκνό. Όταν αυτό το δέρμα χάσει την ελαστικότητά του, μπορεί να ραγίσει υπό πίεση, οδηγώντας σε επώδυνες ρωγμές που μπορεί ακόμη και να αιμορραγούν ή να μολυνθούν εάν αφεθούν χωρίς θεραπεία. Οι κοινές αιτίες περιλαμβάνουν:

·           Αφυδάτωση: Η έλλειψη υγρασίας στο δέρμα είναι η πιο κοινή αιτία σκασμένων φτέρνων.

·           Μακροχρόνια ορθοστασία: Οι διασημότητες που παίζουν ή στέκονται για μεγάλες περιόδους διατρέχουν μεγαλύτερο κίνδυνο.

·           Δύσκολα κλίματα: Ο κρύος ή ξηρός καιρός μπορεί να αφαιρέσει το δέρμα από τα φυσικά του έλαια.

·           Ακατάλληλα υποδήματα: Η χρήση ψηλοτάκουνων ή παπουτσιών με ανοιχτή πλάτη μπορεί να συμβάλει στη δημιουργία ρωγμών στη φτέρνα.

·           Παχυσαρκία: Η επιπλέον πίεση στις φτέρνες αυξάνει τον κίνδυνο ρωγμών.

Διασημότητες που έχουν παλέψει με σκασμένα τακούνια

1.         Κιμ Καρντάσιαν

•           Ακόμα και τα style icons όπως η Kim Kardashian δεν έχουν ανοσία στα σκασμένα τακούνια. Αφού έδειξε τα πόδια της με λαμπερά στιλέτο και σανδάλια, οι θαυμαστές της έχουν παρατηρήσει ορατά σημάδια ξηρών, σκασμένων τακουνιών σε φωτογραφίες παπαράτσι. Η Kardashian έχει συζητήσει ανοιχτά την αγάπη της για τα ψηλοτάκουνα, τα οποία, δυστυχώς, μπορεί να οδηγήσουν σε ξηρά τακούνια λόγω πίεσης και έκθεσης.

2.         Βικτόρια Μπέκαμ

•           Γνωστή για την αγάπη της για τα ψηλοτάκουνα παπούτσια, η Victoria Beckham αντιμετώπισε σκασμένα τακούνια σε όλη την καριέρα της. Το να φοράτε συνεχώς ψηλά τακούνια ασκεί πίεση στα πόδια και μπορεί να οδηγήσει σε ξηρότητα και σκασίματα. Η Beckham έχει μάλιστα αναφέρει ότι φροντίζει ιδιαίτερα τα πόδια της για να διατηρεί ένα κομψό look στις δημόσιες εμφανίσεις της.

3.         Όπρα Γουίνφρεϊ

•           Η μεγιστάνας των μέσων ενημέρωσης Oprah Winfrey έχει επίσης μιλήσει για το πώς χρησιμοποιεί ενυδατικές θεραπείες για να φροντίζει τα πόδια της. Σε ένα τμήμα της εκπομπής της, η Oprah συζήτησε πώς η πίεση της ορθοστασίας κατά τη διάρκεια των μεγάλων ημερών γυρισμάτων την έκανε να εμφανίσει ξηρές, σκασμένες φτέρνες.

4.         Σερένα Γουίλιαμς

•           Η θρύλος του τένις Serena Williams αφιερώνει ώρες στα πόδια της προπονώντας και αγωνιζόμενος, κάτι που μπορεί να οδηγήσει σε σκασμένα τακούνια. Η συνεχής φθορά από τον αθλητισμό, μαζί με την έκθεση στον ιδρώτα και την τριβή, μπορεί να στεγνώσει το δέρμα στα πόδια, καθιστώντας τους αθλητές ιδιαίτερα ευαίσθητους σε ρωγμές στη φτέρνα.

5.         Chrissy Teigen

•           Η Chrissy Teigen είναι γνωστή για την ειλικρίνειά της και κάποτε ανέβασε στα social media για τον αγώνα της με τα ξηρά τακούνια. Η Teigen περπατά συχνά στα κόκκινα χαλιά με ψηλά τακούνια, κάτι που μπορεί να ασκήσει τεράστια πίεση στα πόδια της και να προκαλέσει σκασμένα τακούνια. Μοιράστηκε πώς χρησιμοποιεί διάφορες κρέμες και scrub ποδιών για να καταπολεμήσει το πρόβλημα.

6.         Τζένιφερ Άνιστον

•           Ενώ η Jennifer Aniston είναι γνωστή για το άψογο στιλ της, φέρεται να έχει αντιμετωπίσει τις δικές της μάχες με σκασμένα τακούνια. Το περπάτημα ξυπόλητος στο σετ ή στο σπίτι της μπορεί να εκθέσει τις φτέρνες σε τραχιές επιφάνειες, οδηγώντας σε ξηρότητα και ρωγμές.

7.         Ντέιβιντ Μπέκαμ

•           Οι επαγγελματίες αθλητές όπως ο Ντέιβιντ Μπέκαμ δεν έχουν ανοσία. Το να περνάτε ώρες στο γήπεδο, συχνά με στενά ή περιοριστικά παπούτσια, μπορεί να επιδεινώσει το πρόβλημα των ραγισμένων τακουνιών, ειδικά όταν τα πόδια εκτίθενται σε ζέστη, ιδρώτα και τριβή.

Γιατί ακόμη και οι celebrities έχουν σκασμένες φτέρνες;

Παρά την πρόσβασή τους στις καλύτερες θεραπείες ομορφιάς και πολυτελή προϊόντα περιποίησης δέρματος, οι διασημότητες εξακολουθούν να αντιμετωπίζουν τα σκασμένα τακούνια για διάφορους λόγους:

·           Συχνή χρήση ψηλών τακουνιών: Οι διασημότητες φορούν συχνά κομψά, αλλά μη πρακτικά, ψηλοτάκουνα ή παπούτσια με ανοιχτά τακούνια για εκδηλώσεις. Αυτά τα παπούτσια ασκούν επιπλέον πίεση στις φτέρνες και μπορεί να προκαλέσουν σκάσιμο στο δέρμα.

·           Πολυάσχολα χρονοδιαγράμματα: Η συνεχής φασαρία με δημόσιες εμφανίσεις, παραστάσεις και ταξίδια αφήνει συχνά τις διασημότητες με λίγο χρόνο για να φροντίσουν σωστά τα πόδια τους.

·           Στέκονται για μεγάλα χρονικά διαστήματα: Είτε παίζουν στη σκηνή, είτε κάνουν γυρίσματα στα γυρίσματα είτε ποζάρουν στο κόκκινο χαλί, οι διασημότητες συχνά στέκονται όρθιοι για παρατεταμένες περιόδους, γεγονός που αυξάνει τον κίνδυνο για σκασμένα τακούνια.

Τι λέει η επιστήμη για τη θεραπεία των σκασμένων φτέρνων

Οι σκασμένες φτέρνες μπορεί να ποικίλλουν από μια μικρή αισθητική ανησυχία έως μια επώδυνη κατάσταση που απαιτεί ιατρική θεραπεία. Σύμφωνα με την Αμερικανική Ακαδημία Δερματολογίας, το κλειδί για την επούλωση των σκασμένων φτέρνων είναι η συνεχής ενυδάτωση και η αφαίρεση του υπερβολικού νεκρού δέρματος. Ακολουθούν ορισμένες επιστημονικά τεκμηριωμένες μέθοδοι στις οποίες βασίζονται ακόμη και διασημότητες:

8.         Ενυδάτωση με Κρέμες με βάση την Ουρία

•           Η ουρία είναι βασικό συστατικό σε πολλές κρέμες ποδιών γιατί δρα ως υγραντικό, προσελκύοντας την υγρασία στο δέρμα. Έρευνα που δημοσιεύτηκε στο Journal of Dermatological Treatment διαπίστωσε ότι οι κρέμες με βάση την ουρία βελτιώνουν σημαντικά την ενυδάτωση του δέρματος και μειώνουν τα συμπτώματα των σκασμένων τακουνιών. Οι διασημότητες χρησιμοποιούν συχνά μάρκες πολυτελείας που περιέχουν ουρία για μέγιστη ενυδάτωση.

9.         Απολέπιση

•           Η αφαίρεση του νεκρού δέρματος από τις φτέρνες είναι ζωτικής σημασίας για να επιτραπεί στις ενυδατικές κρέμες να διεισδύσουν βαθύτερα στο δέρμα. Μια μελέτη του 2015 που δημοσιεύτηκε στο International Journal of Cosmetic Science τόνισε τα οφέλη των χημικών απολεπιστικών όπως τα άλφα-υδροξυοξέα (AHAs) και το σαλικυλικό οξύ, τα οποία βοηθούν στην απομάκρυνση των νεκρών κυττάρων του δέρματος. Ορισμένες διασημότητες επιλέγουν επαγγελματικά πίλινγκ ποδιών, ενώ άλλες χρησιμοποιούν εργαλεία απολέπισης στο σπίτι.

10.       Αλοιφές με Βαζελίνη

•           Οι αλοιφές με βάση το πετρέλαιο είναι ιδιαίτερα αποτελεσματικές στη σφράγιση της υγρασίας στο δέρμα, ειδικά όταν εφαρμόζονται όλη τη νύχτα. Η Dermatologic Therapy δημοσίευσε μια μελέτη που δείχνει ότι οι αλοιφές που περιέχουν βαζελίνη ή λανολίνη είναι εξαιρετικά αποτελεσματικές στην επούλωση των βαθιών ρωγμών στο δέρμα. Εφαρμόζοντας αυτές τις αλοιφές και φορώντας κάλτσες κατά τη διάρκεια της νύχτας βοηθά τις διασημότητες να κρατήσουν τα πόδια τους έτοιμα στο κόκκινο χαλί.

11.       Epsom Salt Soaks

•           Ένα εμποτισμό ποδιών με αλάτι Epsom μπορεί να μαλακώσει τους κάλους και να μειώσει τη φλεγμονή, διευκολύνοντας την αφαίρεση του νεκρού δέρματος και τη θεραπεία των ρωγμών. Το Harvard Health σημειώνει ότι το μούλιασμα των ποδιών σε ζεστό νερό με άλατα Epsom βοηθά στη χαλάρωση του δέρματος και στη μείωση της ενόχλησης. Οι celebrities συχνά συνδυάζουν αυτά τα εμποτισμένα με ενυδατικές θεραπείες για μέγιστα αποτελέσματα.

12.       Κατάλληλα Υποδήματα

•           Η χρήση των σωστών παπουτσιών είναι απαραίτητη για την πρόληψη των ραγισμάτων. Τα παπούτσια που παρέχουν αντικραδασμική προστασία και υποστήριξη μειώνουν την πίεση στα πόδια και επιτρέπουν στο δέρμα να επουλωθεί. Σύμφωνα με την Αμερικανική Ποδοατρική Ιατρική Ένωση (APMA), τα ψηλοτάκουνα και τα παπούτσια με ανοιχτή πλάτη πρέπει να φοριούνται με φειδώ για να αποφευχθούν οι ρωγμές στη φτέρνα.

Προϊόντα με έγκριση διασημοτήτων για σκασμένες φτέρνες

Πολλές διασημότητες βασίζονται σε πολυτελή προϊόντα περιποίησης για να κρατούν τα πόδια τους άψογα, ακόμα και όταν αντιμετωπίζουν σκασμένες φτέρνες. Εδώ είναι μερικά κορυφαία προϊόντα που χρησιμοποιούν οι διασημότητες:

·           L’Occitane Shea Butter Foot Cream: Αγαπημένη τόσο των διασημοτήτων όσο και των δερματολόγων, αυτή η πλούσια κρέμα περιέχει 15% βούτυρο καριτέ για βαθιά ενυδάτωση και αποκατάσταση της ξηρής επιδερμίδας.

·           Kiehl’s Intensive Treatment and Moisturizer: Αυτή η ενυδατική κρέμα βαρέως τύπου έχει σχεδιαστεί για να αντιμετωπίζει έντονα ξηρές και σκασμένες φτέρνες και περιέχει λάδι αβοκάντο και βούτυρο κακάο για ενυδάτωση που διαρκεί.

·           Flexitol Heel Balm: Επικυρωμένο από ποδολόγους, αυτό το βάλσαμο με βάση την ουρία βοηθά στην απολέπιση και απαλύνει τις σκασμένες φτέρνες, παρέχοντας ανακούφιση μετά από λίγες μόνο χρήσεις.

Πώς να αποτρέψετε τις σκασμένες φτέρνες

Ενώ οι διασημότητες έχουν τους πόρους για να αντιμετωπίσουν αποτελεσματικά τις σκασμένες φτέρνες, η πρόληψη είναι πάντα καλύτερη από τη θεραπεία. Ακολουθούν μερικές συμβουλές που βασίζονται στην κλινική έρευνα:

·           Ενυδατώστε το δέρμα τακτικά: Εφαρμόστε μια παχιά ενυδατική κρέμα ή κρέμα ποδιών καθημερινά για να αποτρέψετε την ξήρανση του δέρματος.

·           Χρησιμοποιήστε εργαλεία απολέπισης: Μια ελαφρόπετρα ή λίμα ποδιών μπορεί να βοηθήσει στην απομάκρυνση του νεκρού δέρματος προτού ραγίσει.

·           Φοράτε υποστηρικτικά υποδήματα: Τα παπούτσια με την κατάλληλη αντικραδασμική προστασία και στήριξη μπορούν να αποτρέψουν την υπερβολική ξηρότητα και το σκάσιμο της φτέρνας.

·           Μείνετε ενυδατωμένοι: Πίνοντας αρκετό νερό διασφαλίζετε ότι το δέρμα παραμένει ενυδατωμένο από μέσα προς τα έξω.

·           Αποφύγετε την παρατεταμένη ορθοστασία: Η παρατεταμένη ορθοστασία μπορεί να οδηγήσει σε πίεση στις φτέρνες, γι’ αυτό κάντε διαλείμματα όποτε είναι δυνατόν.

Σύναψη

Οι σκασμένες φτέρνες είναι ένα κοινό πρόβλημα που αντιμετωπίζουν τόσο οι διασημότητες όσο και τα καθημερινά άτομα. Ενώ αστέρια όπως η Κιμ Καρντάσιαν, η Βικτόρια Μπέκαμ και η Σερένα Γουίλιαμς μπορεί να φαίνονται να ζουν τέλεια, αντιμετωπίζουν τα ίδια καθημερινά θέματα, όπως ξηρά και ραγισμένα πόδια, που όλοι κάνουμε. Ευτυχώς, οι σκασμένες φτέρνες μπορούν να αντιμετωπιστούν και να προληφθούν με συνεπή φροντίδα, ενυδάτωση και τα κατάλληλα προϊόντα.

Είτε είστε διασημότητα που περπατά στο κόκκινο χαλί είτε απλά προσπαθείτε να περάσετε τη μέρα σας, η φροντίδα των ποδιών σας είναι απαραίτητη για τη διατήρηση της άνεσης και την πρόληψη των ρωγμών της φτέρνας.

Posted by

in

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *